Uusi johtokunta valittu

2.2.2019

Mailaveikkojen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin torstaina 31.1.2019. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin pitkän linjan aktiivi ja vaikuttaja Tarja Salminen

Lahden Mailaveikkojen vuosikokouksessa valittiin uusi johtokunta kaudelle 2019. 

Johtokunnan yksimielinen valinta uudeksi puheenjohtajaksi oli Tarja Salminen. Varapuheenjohtajana jatkaa Sakari Sahamies. Johtokunnan sihteeriksi valittiin Osmo FlinkEsa Hietaniva jatkaa johtokunnassa tuoden pitkän linjan näkemystä pesäpalloseuran johtokuntatyöhön. Uusiksi jäseniksi valittiin Taika Lehtikangas, Iines Hemmilä, Teppo Kallio, Jani Veijola ja Olli Saraluoto.

Puheenjohtajakautensa päättänyt Kirsi Laine oli seuran puheenjohtajana kolme kautta ja oli jo viime kesän kausijulkaisun pääkirjoituksessaan ilmoittanut jäävänsä kauden 2018 jälkeen pois johtokuntatyöstä.

- Menneet kolme vuotta ovat olleet antoisat ja tapahtumarikkaat. Seura on jatkanut kasvuaan. Viime kaudella käynnistimme yhteistyön some-pesiksen kanssa tuoden Mailaveikkoihin matalan kynnyksen pesiksen aikuisharrastajille. Juniorityössä olemme olleet ahkeria, ja tällä kaudella meillä on nyt oma F-tyttöjen joukkue, joka on juuri oikea suunta siihen, että saamme kasvatettua uusia harrastajia G- ja F-ikäisistä lähtien. Nuorimpien ikäluokkien koot ovat mukavasti kasvaneet, siitä erityisesti olen iloinen ja se kertoo meillä olevasta erinomaisesta valmentajaosaamisesta sekä vanhempien aktiivisesta panostuksesta seuratyöhön, Laine kiittelee. Vierumäen ja Pajulahden opiskelijoiden kanssa yhteistyö tuottaa hedelmää ja olemme saaneet opiskelijoista erinomaiset vahvistukset valmentajarinkiin ja tapahtumien tuottamisen tueksi.

- Yhteistyösopimus Kouvolan Pallonlyöjien kanssa oli yksi tärkeimmistä käynnistyksistä, sillä sen avulla saamme tarjottua seuramme kilpailutoimintaan kasvupolun huipulle saakka, Laine jatkaa. Joitain LMV:n junioreita on siirtynyt harjoittelemaan KPL:n ja Kuusankosken Puhdin riveihin, mutta tämän näen vahvistavan lahtelaista pesäpallo-osaamista, sillä nämä juniorit ovat seuran omassa toiminnassa edelleen mukana ja kesällä tulemme näkemään heitä myös Kisapuiston pelikentällä. Hyvä lähialueen seurojen välinen yhteistyö tukee koko lajin kasvua valtakunnallisesti ja siitä meidän ja Kouvolan välinen yhteistyö on hyvä esimerkki, Laine tiivistää.

Tuore puheenjohtaja Tarja Salminen kertoo odotuksistaan alkavaa puheenjohtajakautta kohtaan seuraavasti:

- "Olen kovin iloinen, että tulin valituksi. Lahden Mailaveikot r.y. on hieno, perinteikäs pesäpalloseura. Juhlimme tänä vuonna seuran 90-vuotista taivalta. Sen lisäksi, että tunnemme kunniakkaan historiamme, katsomme rohkeasti ja luottavaisesti tulevaisuuteen.

Mailaveikkojen viime vuodet ovat olleet kasvun ja kehityksen vuosia ja teen kovasti töitä, että suunta pysyy samanlaisena. Meillä on toiminnassa mukana hieno joukko motivoituneita valmentajia, joten kaikki joukkueet aikuisista aina pienimpiin g-ikäisiin asti saavat harrastaa lajia hyvässä ohjauksessa.

Unohtaa ei missään nimessä saa joukkueiden taustavoimia, uutteria vanhempia, isovanhempia, sisaruksia ja kummeja, ystäviä. Heidän kannustuksensa innostaa pelaajia jatkamaan yhä uudestaan pettymystenkin jälkeen. Taustavoimien panos mm. junioreiden harjoittelussa ja ottelutapahtumien järjestämisessä on kullanarvoista. Toivoisin, että yhä useampi pesäpallon ystävä tulisi mukaan toimintaan, vaikka omaa jälkikasvua ei (enää) seuran toiminnassa mukana olisikaan. Ihan kaikille löytyy tekemistä." 

Kysyimme puheenjohtajalta, millaisia terveisiä hän haluaa sanoa seuran jäsenille, ja Tarja Salminen kommentoi seuraavaan tapaan: 

- "Hienoa, että olette jäseniä ja toiminnassa mukana. Yhdessä johtokunnan kanssa teemme parhaamme, että teillä olisi hyvät olosuhteet treenata ja kilpailla. Kansallispelimme pesäpallo on superjännä laji!

Nähdään pesiskentän laidalla!"