Pauli Korhonen 1953-2020

10.11.2020 klo 21:00

Monia lahtelaisia ja urheiluväkeä sekä Lahden Mailaveikkoja kosketti suruviesti Pauli Korhosen kuolemasta. Hän kuoli kotonaan 67v. iässä sairauden takia.

Pauli Korhonen
1.9.1953 – 18.10.2020


Sotkamossa syntynyt Korhonen oli koulutukseltaan maanmittausteknikko. Lapsuus- ja nuoruusaika kului Sotkamossa, jossa kotipaikka oli Naulavaaran kylällä. Myöhemmin Paulin perhe muutti Lahteen. Vaimo Anneli löytyi Lahdesta ja avioliiton pari solmi vuonna 1981.


Lahdessa Korhonen oli perustamassa TL-suunnittelu Oy:tä. Tämän yrityksen palveluksessa hän vastasi mittausosaston toiminnasta vuodet 1986-2015. Monet isot rakennuskohteet tulivat työn kautta tutuiksi. Yrityksen palveluksessa Korhonen toimi aina sen myyntiin saakka.


Pauli Korhonen tuli tunnetuksi myös urheilujärjestötoiminnassa. Sotkamolaisena hän tunsi hyvin kansallispelimme pesäpallon. Pauli toi poikiaan Mailaveikkojen toimintaan mukaan ja alkoi itsekin toimia seuran juniorikasvatustyössä ja eri tehtävissä. Pian hän sai vastuullisen tehtävän, kun hänet valittiin kasvavan urheiluseuran puheenjohtajaksi.

 

LMV:n puheenjohtajana Pauli Korhonen toimi yhtäjaksoisesti vuosina 2003-2007. Pesäpallon harrastus- ja kilpailutoiminta kasvoi tänä aikana merkittävästi. Pauli Korhosen johdolla seuratoiminnalle luotiin tavoitteelliset toimintasuunnitelmat. Seuran johtokuntatyöskentely sai uutta virtaa uudesta puheenjohtajasta. Paulin jätettyä puheenjohtajuuden, hänet valittiin Lahden Mailaveikkojen kunniapuheenjohtajaksi. Taustavoimana hän jatkoi seuratyötä ja iloitsi myös nähdessään omien poikiensa pelaavan edustusjoukkueessa.


Vetäytyessään puheenjohtajuudesta Pauli Korhosen sydän sykki edelleen voimakkaasti pesäpallolle ja nyt välinekehitystyölle. Yhteistyökumppanit löytyivät Mailaveikkojen kahdesta entisestä pelaajasta. He ostivat yrityksen joka oli valmistanut pesäpalloja. Uusi yritys sai tuotenimen Suomipesis Oy. Korhosen ja kumppaneiden toimesta käynnistyi määrätietoinen kehitystyö. Tänä päivänä yritys tuottaa kilpailutoimintaan hyväksyttyjä pesäpallovälineitä mailoista, pesäpalloista aina räpylöihin ja oheistuotteisiin saakka sekä myös jääpalloja. Tuotenimi on tunnettu koko maassa.


Pauli Korhonen tuli tunnetuksi oman ammattialansa hyvänä asiantuntijana. Ihmisenä hän oli ystävällinen ja asioihin suhtautuessaan rauhallinen ja harkitseva mutta määrätietoinen käytännön hyviä ratkaisuja hakeva.


Pauli Korhonen siunattiin läheisten läsnä ollessa Levon kappelissa 7.11.2020 ja hänen hautansa on siellä. Pauli Korhosta jäivät kaipaamaan vaimo, kolme poikaa ja kaksi lasten lasta sekä sukulaiset, työtoverit ja ystävät.

Kirjoittajat ovat:
Esa Hietaniva, LMV johtokunnan jäsen ja Paulin pitkäaikainen ystävä
Mikko Korhonen, Paulin poika