Kevätpalaveri 16.3.2015

14.4.2015

Harrasteen kevätpalaveri 16.3.2015

Harrastepesiksen vastaava yrittää saada kenttävuorot alkamaan viikkoa suunniteltua aiemmin eli viikolla 21. Tästä tiedotetaan myöhemmin.

Kausimaksu kesälle 2015 on 250€/joukkue ja Etelän-Pesis laskuttaa joukkueita sähköpostitse.

Tulevan kesän pelijärjestelmä

-          Alkusarja pelataan yksinkertaisena

-          Jatkosarjat pelataan yksinkertaisina, mikäli joukkueita on kahdeksan.

-          Jos joukkueita tulee seitsemän, niin alempaan jatkosarjaan menee neljä joukkuetta ja sarja pelataan edelleen yksinkertaisena. Ylempi jatkosarja pelataan kolmella joukkueella kaksinkertaisena.

-          Mikäli joukkueita on ennakoidusta poikkeava määrä, harrastepesiksen vastaava pidättää oikeuden muuttaa jatkosarjojen suunniteltua pelijärjestelmää tilanteeseen sopivaksi.

-          Jatkosarjan (yksinkertaisena toteutuessaan) pisteisiin lasketaan mukaan myös alkusarjan pisteet samassa jatkosarjassa pelaavien joukkueiden keskinäisistä alkusarjan peleistä.

o   Esimerkki: Joukkueet A ja B pelaavat alemmassa jatkosarjassa ja C pelaa ylemmässä jatkosarjassa. A-joukkueelle lasketaan jatkosarjan pisteisiin mukaan alkusarjassa B-joukkuetta vastaan saavutetut pisteet. C-joukkuetta vastaan pelatut alkusarjan pelit eivät vaikuta A- ja B-joukkueiden jatkosarjan pisteisiin.

Sääntömuutoksia

-          Joukkueessa ei saa pelata miespelaajia, jotka pelaavat samana kesänä Suomensarjaa tai sitä ylempää sarjaa. Maakunta- tai aluesarjaa pelaavia miespelaajia saa olla kerralla pelaamassa korkeintaan kaksi. Kahden vuoden ”karenssiaika” ei siis enää noudateta.

-          Sijoituspeleissä saa pelata vain ne pelaajat, jotka ovat kauden aikana pelanneet vähintään yhdessä harrastepesiksen pelissä.

-          Jatkosarjan peleissä naispelaajat voivat pelata yhdessä alemman jatkosarjan sekä yhdessä ylemmän jatkosarjan joukkueessa. Miespelaajat voivat pelata edelleen vain yhdessä joukkueessa.

-          Päätuomari voi poistaa pelaajan tai pelinjohtajan pelistä huonon käytöksen takia (huutaminen, kiroilu, toisten pelaajien/pelinjohtajien/tuomarien loukkaaminen ym). Poistaminen tapahtuu tuomarin päätöksellä ja perustuen tuomarin omaan arvioon. Pelaajalle/pelinjohtajalle yhden varoituksen antaminen on suotavaa ennen pelistä poistamista.

Tuomareista

-          Peleissä tulee olla pää-, syöttö- ja 2-tuomari. Takatuomari ja 3-tuomarin hankkiminen peliin on vapaaehtoista, mutta toivottavaa. Lisäksi tuomarivastaavana toimiva joukkue on vastuussa siitä, että paikalla on myös kirjuri täyttämässä pientä pöytäkirjaa.

-          Mikäli, ollessaan tuomarivastaava jossakin pelissä, joukkue ei saa hankittua kolmea yllämainittua pakollista tuomaria, joukkue joutuu maksamaan 50€ sakon harrastepesikselle. Mikäli sakko on maksamatta vielä seuraavan kauden alkaessa, ei joukkue saa osallistua harrastepesiksen peleihin kyseisenä vuonna.

-          Tuomareita ja kirjureita saa pyytää ulkopuolelta, esim. Mailaveikkojen juniorijoukkueista. Tärkeintä on, että tuomarit on hankittu ja he ovat ajoissa paikalla.

Tulosten ilmoittaminen

-          Pelien tulokset ilmoitetaan harrastepesiksen vastaavalle Reetta Korkalaiselle tekstiviestillä tai WhatsApp-sovelluksella numeroon 050 338 3390. Viestin laitetaan joukkueiden nimet sekä juoksutulos.

-          Tämän lisäksi säilytetään pelissä täytetyt pöytäkirjat. Pöytäkirjoihin tulee merkitä pelin päivämäärä!

Muita esille tulleita asioita

-          Joukkueiden edustajien joukossa on huoli siitä, että käyttäytyminen kentällä on ollut toisinaan liian kärkästä. Harrastepesiksen tulisi olla nimensä mukaista ja kentällä tulisi toimia niin, että uudet pelaajat uskaltaisivat tulla toistekin.

-          Pelaamisessakin saa tervettä järkeä käyttää, ei lyödä superpesiksestä aikoinaan saaduilla taidoilla suoraan siepparia nilkoille tai muuta sellaista. Pelataan tosissaan, mutta jätetään se tosikkomielisyys kentän ulkopuolelle ja saadaan hyvä mieli kaikille.

-          LMV järjestää junioreiden alueleirin kesäkuussa 12.-14.6. Leirille on mahdollista ilmoittautua talkoolaiseksi, jolloin talkoista maksetaan joukkueelle palkkio. Lisätietoja voi kysyä seuran puheenjohtajalta Tomi Särmäkarilta.

-          Edustajien joukossa oli kiinnostusta joukkueiden yhteiseen harjoitteluun. Palaverissa sovittiin, että harjoitukset pidetään epävirallisena. Ajankohta on sunnuntaisin klo 18. Hollolassa Heinsuon urheilukeskuksen kentällä. Ensimmäinen kerta harjoituksille on 10.5.